En fin sporthelg.

2014-09-21 @ 10:43:50
Vi lämnar en fin sporthelg bakom oss, i alla fall om man kollar genom mina supporterögon. Är oerhört nöjd med både IFK Göteborgs insats mot Gefle i fredags och Frölundas insats mot Djurgården igår. Det var två viktiga matcher som för Blåvitts del behövdes vinna för att inte tåget om Europaspel helt skulle lämna perongen och för Frölundas del så behövdes självförtroendet boostas efter magplasket mot Hv71. 

IFK Göteborg spelade en fantastiskt fin fotboll mot Gefle där IFK hade ett markant övertag på alla positioner och inte minst i bollinnehav. Kombinationen Engvall/Vibe på topp är en kombination som verkar fungera riktigt bra och en bra coachning från Stahre som vågat öppnat upp för Engvall i startelvan. Hade kunnat skriva mycket om denna otroligt talangfulle 18åring, som bryter sig igenom helt respektlöst på offensiv planhalva. Hade också kunnat skriva massor om Lasse Vibe som helt och hållet lyckats axla Tobias Hyséns plats som målgörare. Men det var många som gjorde en bra match denna afton, från Alvbåge i mål till Engvall/Vibe på topp. Blåvitt spelade ett fartfyllt spel  och gnagde ner Gefles spel fullständigt och vinner i underkant med 4-0. Det hade alltså kunnat vara större siffror. 

Frölunda tog emot Djurgården under lördagen och det var ett revanschsuget lag som ville visa sig vara bättre än att förlora mot Hv71 med 5-0. Det var två bra perioder av Frölunda där de gjorde det mesta rätt. Det var en bra offensiv, stabilt defensivt och framförallt två mål bakom Armalis i Djurgårdens bur. I tredje perioden började Frölunda komma ur det fina spelet de byggt upp under de två inledande perioderna och började stressa och göra enkla misstag. Detta tog Djurgården vara på och svarade med ett reduceringsmål tidigt i tredje perioden. Närmare än så kom dock aldrig Djurgården och matchen slutar 2-1 till Frölunda. Inte bara viktiga tre poäng för laget utan viktigt för killarna att studsa tillbaka direkt och få fortsätta på den fina start av SHL som de åstadkommit.

En fin sporthelg och nu ser vi fram emot IFK-Örebro på onsdag och Frölunda-Modo på fredag.




Kommentarer
♔ Daniel

Bra skrivet! Roligt med kvinnor som är insatta i idrottens värld och inte bara massa gubbar. Keep up the good work!

Svar: Tack så mycket! :)
Caroline.

2014-09-21 @ 10:50:10 //

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

WWW:

Kommentar: