En svängig historia mellan Örebro och Frölunda.

2014-09-13 @ 18:45:00
Det blev en svängig historia uppe i Örebro denna eftermiddag med en första halvlek som Frölunda hade övertaget av, en andra halvlek som var precis tvärtom och en tredje som mest var en enda lång kamp. Frölunda startade matchen bra med aggressivitet och en vilja av stål precis som i matchen mot Brynäs men de saknade den lilla extra energin som behövdes. Örebro var bra ikväll och framförallt var deras målvakt Hudacek riktigt bra. Hudacek fortsatte att spela bra och Örebrospelarna spelade upp till dans i andra perioden och var riktigt nära att få hål på Fernström både en och två gånger men med ett bra försvarsspel så var det ändå Frölunda som fick göra ledningsmålet i början av tredje perioden. Målet kom av Andreas Johnson efter 1.51 av tredje perioden men det dröjde inte längre än till 4.31 och kvitteringen kom av Martin Johansson. Tredje perioden blev en enda lång kamp om pucken och vi fick inte se något vidare finspel och 1-1 stod sig perioden ut och det väntades förlängning. En förlängning som knappt hann börja innan Mathis Olimb avslutade kalaset 30 sekunder in i perioden och två poäng gick till Frölunda.

Om man ser tillbaka på förra säsongen så borde man vara nöjd med två poäng på bortaplan mot Örebro. Frölunda kämpar på och på torsdag är det västderby mot Hv71 som vi får blicka fram emot.