#DetRäckerNu

2014-03-31 @ 22:53:49
 
Mer kärlek till sporten och mindre hat till varandra.

Kan bara bli bättre.

2014-03-31 @ 21:42:00
Att inte ens matchen mellan AIK-Blåvitt kunde få gå rätt till efter gårdagen är ju helt otroligt. Det var bengaler, supportrar på planen, brandlarm, slagsmål på läktarplats, knallskott och mynt som kastades in på plan. Vad händer egentligen? Det var även slagsmål på läktarplats och allmänt stök under avbrottet då larmet gått. Jag blir så lack på dagens läktarkultur. Varför kan folk inte bara gå på fotboll för att det är roligt och för att man vill heja fram sitt lag till vinst? Årets Allsvenska har ju verkligen börjat på sämsta möjliga sätt och kan bara bli bättre. Rent sportsligt så klagar jag inte då Blåvitt vann över AIK med 0-2 men på nåt sätt hamnar det i skymundan just nu. Det spelar lixom inte så stor roll hur det går i en fotbollsmatch när en man vid namn Stefan fick sätta livet till innan en fotbollsmatch eller när eftersnacket efter en match fokuseras på hur man ska stoppa dagens huliganer från att göra något liknande igen. Det har blivit väldigt fel nånstans på vägen och nu är det dags att komma upp på banan igen och verkligen gå på fotboll för att man älskar sporten och inte för att förstöra.
 
minnesplatsen i Helsingborg.
 
En kan inte göra allt, men alla kan göra något! Mot en bättre supporterkultur!

AIK - Blåvitt.

2014-03-31 @ 09:42:00
Så var det återigen dags för killarna att ta på sig finkläderna och gå ut på planen och äntligen (!!) få spela allsvensk fotboll. AIK-Blåvitt brukar ju inte vara någon vidare familjefest på så sätt att supportrarna inte är bästa vänner men om det är någon match som kommer vara lugnare än vanligt så är det nog denna pga gårdagens tragiska händelser i Helsingborg. Jag hoppas iaf att det ska få vara så och att detta inte triggat upp några huliganer till att göra något liknande utan att det kan få en motsatt reaktion. Idag vill jag se den kärlek som drar folk till fotbollen igen. Jag vill inte se massa hat utan det ska vara glädje både på läktarna och på planen.  Hur matchen kommer sluta har jag knappt tänkt på, det känns nästan inte viktigt längre. Sitter fortfarande med en besk eftersmak efter igår men visst, det ska spelas fotboll och något lag kommer vinna. AIK kommer från en vinst och Blåvitt från en förlust men nu är det återigen allsvenskan och allting kan hända. Blåvitt är svårtippat i år. Antingen vinner dem eller så hamnar dem på en blek sjundeplats. Jag hoppas såklart på det första alternativet.
 
Bild från en utav förra årets matcher mellan lagen då Ivan Turina hyllades. 
 
Nu kör vi, hörrni!

En sorgens dag.

2014-03-30 @ 21:18:00
En 43-årig fyrbarnspappa som råkade heja på fel lag och bar fel färger på halsduken blev misshandlad till döds idag innan matchen mellan Helsingborg - Djurgården. Idag har fyra barn förlorat sin pappa och en kvinna förlorat sin man och det är fotbollskulturens fel. Att en man får sätta livet till för att han har fel färg på tröjan eller halsduken är sinnessjukt och får inte hända. Tyvärr är det fler som misshandlats och skadats i Helsingborg och om inget radikalt görs så kan vi snart lägga ner hela allsvenskan för vem vill gå på fotboll när man tvingas sätta livet till? Nu är det dags för supportrar, spelare, klubbar och samhälle att ta sitt ansvar. Börja älska ditt lag och sluta hata alla andra för leder det verkligen till något gott? nä, det leder bara till massa skit. Det har vi fått bevisat idag.
 
 
Älska ditt lag och lägg fokus på det som bygger upp fotbollskulturen. 

Färdigspelat för i år.

2014-03-27 @ 23:26:00
Det blev en dyster idrottskväll denna torsdagskväll. Frölunda som hade chansen både i måndags och idag att kvalificiera sig till semifinal hade inte "det lilla extra" som krävdes. Kanske pga det unga laget utan erfarenheter eller så hade dem helt enkelt inte det som krävdes för att slå LHC. Jag vet inte. Det känns oerhört trist att åka ut redan i en kvartsfinal då man kom två i serien och då spelade riktigt bra hockey, men vi vet alla att det är slutspelet som räknas. Det spelar ingen roll att man spelar hur bra som helst i grundserien om man inte kan prestera på topp när det krävs som mest. LHC var inte bättre än FHC om man ser över sju matcher. Dem vann fler matcher men dem fick många mål pga slarv. Om vi ser på dagens första mål. Frölunda hade haft övertaget i dem 10 första minutrarna och hade spelat riktigt bra hockey och FHC tappade puck i offensiv zon, hamnade efter i positionerna och tjoff var det 0-1 till LHC. Grymt orättvist men det är så i idrotten. Man måste alltid vara på tå. Är man inte det så förlorar man mot LHC i en kvartsfinal med 0-2. 3-4 totalt i matcher.
 
 
Alltid lika tungt när en säsong slutar på det här sättet men det är bara att blicka framåt och jobba ännu hårdare till nästa säsong. Frölunda vill vara ett topplag men det gäller hårdträning för att nå dit. Nu har ni gott om tid på er att träna.
 
Nu blickar jag framåt mot den allsvenska säsongen som börjar på söndag!
Frid!
 
 

En fin blåvitt vecka.

2014-03-13 @ 19:04:26
Vilken trevligt Blåvit vecka det blev. En anfallare vid namn Malick Mané senast från Sogndal har skrivit på ett fyraårskontrakt med IFK och Stahre&Edlund ha förlängt tills 31/12-15. En riktigt bra vecka med andra ord! En till mittback vore ju inte helt fel just nu. En mittback som Michael Dyrestam tex. Han är ju en ängel och har spelat i blåvitt tidigare så det känns ju inte helt omöjligt men vi får se. Många spekulerar i mycket men det är få som har svar. Precis som vanligt helt enkelt.
 
Malick Mané med Håkan Mild.
Dyrestam.
Edlund.
Stahre.
 
Snart så är den allsvenska säsongen igång och jag laddar! 

IFK - Hudiksvall

2014-03-08 @ 16:00:39
Så är cupmatcherna igång på riktigt och jag älskar det. Alltid lika härligt att se Blåvitt rulla boll och visa vad dem verkligen går för. Idag var motståndet Div.2-laget Hudiksvall och går man in med fel inställning till en sån match kan det gå precis hur som helst, men tack och lov, kom spelarna in på planen med en riktigt bra inställning och det blev en enkel match att vinna där många olika fick göra mål och siffrorna blev tillslut 0-10 (!!) och Söder gjorde hela fem av dem. Det har pratas mycket om denna Robin Söder om han har vad som krävs för att ta efter Hysén och jag skulle säga att han är det. Iaf om man ser efter denna matchen, men vi ska åter säga att Hudiksvall spelar i Div.2 och inte är något topplag i Allsvenskan.
 
 
Håll nu i formen gubbar till säsongstart på kompisvallen 31 mars!