Bäst i stan och en viktigt vinst.

2014-10-19 @ 18:00:00
Ett Göteborgsderby har spelats och ett besöksrekord har slagits, i Blåvitt-Häcken-sammanhang, då 13089 besökte Gamla Ullevi idag. Det var ett IFK Göteborg som var piskat till vinst då Elfsborg slog MFF under gårdagen med 2-1 och därmed gick upp på andraplatsen (49p) med en match mer spelad än IFK. För Häckens del var en vinst i dagens match minst lika viktig för att överhuvudtaget ha chansen till Europaspel nästa säsong.

Det var ett gråmulet Göteborg som tog emot Hisingslaget BK Häcken denna eftermiddag och matchen hade knappt hunnit komma igång innan himlen öppnade sig och regnet börjat vräka ner. Det var ett något passivt BK Häcken till en början då IFK fick spela sitt spel och komma till några bra anfall. Häcken kom dock igång ganska snabbt och tog, enligt mig, över taktpinnen under första halvlek och fick styra och ställa lite som dem ville. Blåvitt hade några bra chanser genom bl.a. Lasse Vibes tidiga nick rakt på Källkvist i början av första halvlek men annars inte så mycket. Vilket i sin tur ledde till ett bättre Häcken som gick in i paus med 0-1 genom Simon Gustafsson.

I andra halvlek var det ett annat IFK Göteborg som kom ut på planen, ett lag med fart och energi. Alla elva spelare tog ett steg upp i aggressivitet och det gav utdelning. Lasse Vibe (vem annars?) slog snyggt in 1-1 efter ett bra inlägg av Emil Salomonsson, Engvall högg på ett slarvigt försvarsspel i Häcken (2-1) och Zohore kunde snyggt bredsida in 3-1 efter 30 (!!) sekunder på plan. Häcken lyckades ändå få nerv i matchen efter att Kari Arkivuos, galet snyggt, prickat in reducering genom en cykelspark på övertid.

Ett Häcken som gick in i paus med en god känsla om att den första vinsten mot Blåvitt sedan -11 kanske inte var så långt iväg ändrades ganska fort i andra halvlek. Om Blåvitt kom in som ett starkare lag i andra halvlek så var det lite tvärtom för Hisingslaget. Häcken spelade inte dålig fotboll i andra halvlek, men IFK Göteborg spelade snäppet bättre och inte minst anfallsduon Vibe/Engvall. Så glad för Engvalls skull att han fick sätta dit ett mål efter allt slit han gör match in och match ut.

Ett IFK Göteborg som vann kampen om att vara bästa laget i stan även detta året och Eruopa, nu kommer vi!