IFK Göteborg - Djurgården IF

2014-09-29 @ 21:50:00
Ett IFK Göteborg och en Lasse Vibe med fantastiskt självförtroende tog emot ett minst lika starkt Djurgården IF denna septemberkväll. Det var två lag som ville spela bra fotboll ikväll och det var två lag som behövde vinna. Med ett IFK Göteborg på en fjärdeplats innan dagens match, med bara två poäng efter Elfsborg på andraplatsen var det med andra ord tre oerhört viktiga poäng på spel. Hur såg det ut för Djurgården del då innan kvällens match? Det är ett lag som även dem haft flytet med sig med vinster i ryggen och med 39 poäng på en sjätteplats osar dem en fjärdeplats med bara fem poäng därifrån.
 
Kvällens match blev IFK Göteborgs nionde match utan förlorad poäng och mycket är tack vare Mr #goodvibes som är i oerhört god form just nu och gör mål i nästintill varje match. Kan tyckas tjatigt att lyfta fram Lasse Vibe match efter match, men den form han har just nu så är han värd all uppmärksamhet kan kan få. Spelare i bra form lyckas göra mål från inga lägen alls och vågar göra saker man kanske inte vågar göra i vanliga fall och i just det läget är Vibe just nu. Han attackerar, anfaller och skjuter och backarna vågar inte gå på honom och detta utnyttjar självklart Vibe. Tjugosjuåringen från Danmark. 1-0 kom redan i minut sju av ingen mindre än Lasse Vibe och det var ett IFK som spelade med fart och fläkt i den första halvleken och Blåvitt hade kunnat gått in i pausvila med minst 3-0 om inte Kenneth Höie hade storspelat i Djurgårdens mål. Istället kvarstod 1-0 in i pausvilan och det vet vi ju alla att det inte är en ledning att förlita sig på. Andra halvleken hade inte alls samma intensitivitet som den första men Martin Smedberg Dalence visade din fina högerfot, som vi så länge längtat efter att få se, och gjorde 2-0-målet i den 61 minuten. Där och då kändes en vinst ganska självklar för IFK spelade ändå ett kontrollerat spel men allt som oftast så lyckas det ändå bli nervöst och Djurgårdens 1-2-mål kom i matchminut 77 och hade Djurgårdsspelarna haft en lite bättre offensiv så är jag inte alls säker på att det skulle blivit samma utgång som det blev idag.
 
 
 
IFK Göteborg är just nu tvåa i allsvenskan och de glider fram på en formtopp som vi hoppas aldrig ska ta slut. Att Blåvitt skulle ligga tvåa i tabellen i slutet av september trodde jag aldrig när jag kikade på tabellen i somras men killarna har fortsatt kämpa och det är en starkhet i sig att inte ge vika när spelet inte går som man vill och reslutaten uteblir. Att IFK Göteborg ligger tvåa i allsvenskan är inget annat än en enda stor kämparinsats på alla plan och det är kanske just detta som gör att Stahre får stanna nästa säsong också. Vem vet?

 

 


Kommentarer

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

WWW:

Kommentar: