Luleå - Frölunda

2014-10-01 @ 22:03:00
Att Frölunda kan vinna skotten med 36-20 (efter tre perioder) i en match mot serieledarna Luleå och ändå låta matchen gå till straffar innan man kan avgöra är för mig ett mysterium och ett annat mysterium jag inte får löst är hur Fernström kan starta ikväll? Har Lasse Johansson varit så dålig på träningarna så att Fernström är Rönnbergs förstahandsval? 1-2 målet för Luleå var en riktigt tavla av Fernström, det kan man inte komma ifrån, och tyvärr är det återkommande. Om inte Fernström och Johansson börjar visa klass snart så tycker jag det börjar bli dags för Christian Lechtaler att få upp ögonen för en ny målvakt. Hade Frölunda haft en målvakt som på riktigt gjorde sitt jobb varje match så hade Frölunda varit ett lag tippat för sm-guld för spela bra det kan killarna, men det hjälper inte om man har en målvakt som inte kan hålla tätt. Sen ska vi komma ihåg att det var Linus Fernström som också räddade kvar Frölunda i denna matchen, men 1-2-målet, det ser vi helst inte igen.

Hur var kvällens match mellan Frölunda och Luleå då? Frölunda började matchen otroligt bra med mycket energi och det dröjde bara drygt två minuter innan Janmark kunde spräcka nollan och strax innan pausvilan satte Wikstrand 0-2 och gick in i paus med en god känsla. Andra kom igång och Luleå chockstartade med att göra 1-2 efter bara 27 sekunder. En puck som Fernström skulle tagit, men 1-2 var ett faktum och resterande av matchen blev en kamp. Hade man sett endast på målchanserna så skulle Frölunda vunnit stort i denna matchen men med fantastiskt dålig effektivitet så var det inte överraskande att 2-2 målet kom i början av den tredje perioden. 2-2-resultatet kvarstod efter både tre perioder och förlängning så matchen gick till straffar där äntligen Frölunda kunde avgöra och vinna matchen med 2-3. En riktig skitmatch som Frölunda likväl kunde tappat i andra perioden och förlorat, men killarna lyckades hålla ihop det någorlunda och två poäng får vi vara nöjda med denna kväll.

Lasse Johansson fick komma in på sista straffen och vem avgjorde matchen? Jo, Lasse Johansson. Låt nu Johansson stå nästa match och låt honom testa sina vingar. Både Fernström och Johansson behöver få speltid för att få matchträning så att målvaktstavlorna försvinner. Annars har vi ett helt galleri av tavlor när säsongen är slut.

Det var två bra lag som möttes idag och det är fortsatt spännande att följa Frölunda och dess utveckling med många duktiga juniorer och en tränare som tror och stöttar sitt lag till 100%.