Örebro - IFK Göteborg

2014-09-24 @ 21:42:00
Två av allsvenskans just nu formstarkaste lag möttes på Behrn arena denna afton. Örebro SK kom ifrån fem vinster och IFK Göteborg från sju raka matcher utan förlust. Det var en viktig match för båda parter då det är jämnt i mittenträsket där Örebro klampar omkring och jämnt bland topplagen där IFK försöker gro sig starka. Allsvenskan har gått in i slutspurten och många experter säger att Blåvitt har "bäst" spelschema kvar för att lyckas bäst och på pappret så kanske det stämmer, nu ska killarna lyckas göra jobbet också och första anhalten var Örebro på bortaplan på plastgräs. Skulle plastspöket förvinna eller skulle det få leva vidare?

Det kom att bli en svängig historia mellan Örebro SK och IFK Göteborg med en match som inledde mer sövande än intresseväckande men en man vid namn Lasse Vibe, som mycket av denna matchen tillslut kom att handla om, spräckte nollan och IFK tog ledningen i den 22 matchminuten men glädjen skulle vara kortvarig då kvitteringen kom redan i matchminut 28 av Erik Moberg. Blåvitt spelade en offensiv fotboll men ändå var det Örebro som tog ledning i den 41 minuten genom Marcus Pode och vi skall vara glada att Ludwig Augustinsson lyckades få in kvitteringsmålet i slutsekundrarna av den första halvleken för det hade likväl kunnat stått 3-1 till Örebro.

Andra halvlek började lika sömnigt som den första och Stahre bytte ut Smedberg-Dalence och satte in Gustav Svensson och bytte från 4-4-2 till ett 4-5-1 och då hände det grejer. Kombinationen Engvall/Vibe levererade ännu en gång och Lasse kunde snyggt sätta 2-3. Där andades jag ut för en liten stund men i fotboll svänger det ska ni veta och i minuten senare stod det 3-3. Ett mål som gjordes på straff efter att Bjärsmyr flaxat lite väl mycket med armarna.

Med dryga 25 minuter kvar av matchen kunde precis vad som helst hända för det var inget vidare bra försvarsspel från något utav lagen men Blåvitts segermål det kom i den 80 minuten av ingen mindre än den danske kungen själv. Vibe sprang, anföll, försvarade, matade skott på mål och inte minst så gjorde han mål. Tre stycken för att vara exakt. 19 mål gjorda i den blåvita tröjan och Hyséns rekord från 2009 på 18 mål är nu pasé.

Det är oerhört viktiga matcher kvar och nu håller vi alla tummar och tår vi har att den smällen Vibe fick i slutskedet av dagens match inte ska orsaka några större problem.