Den lever.

2016-04-03 @ 20:52:02
Efter tjat utofrån vaknar nu denna blogg till liv igen. Kanske tillfälligt, kanske mer kontinuerligt. Framtiden får utvisa hur det blir med den saken. Sedan jag bloggade sist har det hänt en väldans massa saker men det viktigaste får ju ändå vara att Frölunda just nu spelar semifinalspel mot Luleå i SHL och att IFK Göteborg vann premiärmatchen på bortaplan mot Falkenberg med 2-0.

Tobias Hysén är tillbaka i den blåvita dressen och många krönikörer har diskuterat fram och tillbaka när det gäller om han kommer ha en avgörande del i anfallsspelet och efter dagens match gav han svar på tal. Han fixade en straff som Albaek förvaltade väl i minut 39 och gjorde sedan 2-0-målet med högerfoten (!!) i 58e minuten. En "assist" och ett mål. Om Tobbe bara får vara skadefri så kommer IFK Göteborg ha oerhört stor nytta av honom på alla positioner, men framförallt framme på topp såklart tillsammans med guldgossen från Öland.

Drömmen om SM-guld lever för både Frölunda och för IFK om än en något längre väg att vandra för Blåvitt än vad den är för Frölunda. Imorgon väntar match nr2 i serien och den spelas uppe i norr efter Frölundas hemmavinst under gårdagen. Jag saknade känslorna i den föregående matchen, men det lär bli mer känslor desto längre matchserien löper. För IFK´s del väntar match på GU mot onsdag då de tar emot BK Häcken. Derbykänsla alltså.