Tankar om bengaler.

2014-09-30 @ 10:21:48
Under matchen mellan Elfsborg - AIK såg vi bengaler brännas av under större delen av matchen och både första och andra halvleken försenades pga att det brann på läktarplats. Vi fick även se bengaler i samband med gårdagens match mellan IFK Göteborg - Djurgården där domare Strömbergsson tvingas avbryta matchen och ta av spelarna från planen under närmare 10 minuter. Vad är det som lockar unga supportrar idag till att gå på fotboll, är det fotbollen i sig eller är det att förstöra för alla andra med att bränna av bengaler? Jag kan tycka det är okej med lite bengaler om det är under kontroll men risken finns alltid att någon kommer till skada och då är det inte okej längre. Eld är faschinerande och kan tillföra en viss charm men det finns en dyster baksida. Bengaler tillför farlig brandrök och kläder kan lätt antändas och då är det genast en livsfara.
 
 
Det är inte bara det att det är en fara för publiken utan det blir även dryga böter för klubben. En av blåvitts supporterklubb SUPRAS firade 10 år igår genom att skjuta av flertalet bengaler men frågan är hur smart det var egentligen? SUPRAS är på Gamla Ullevi för att stötta sitt lag, men de borde även stötta klubben och det gör man inte genom att tända bengaler som klubben sedan får betala upp emot 100 000 för. 
 
Snälla, tänk efter före du antänder en bengal nästa gång. Vad är anledningen till varför du gör det? Hittar du ingen vettig anledning så låt bli och hittar du en vettig anledning så tänk efter en gång till.
 
 

Kommentarer

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

WWW:

Kommentar: